Contact Oud Mariniers

onderafdeling

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 

 

Laatste eerbetoon aan Joop Niemeijer

In de namiddag op maandag 4 augustus is oud marinier Joop Niemeijer in alle rust overleden.

Zondag 10 augustus was er gelegenheid om afscheid te nemen.

Op maandag 11 augustus kwamen velen, onder andere ruim dertig oud mariniers, naar het Crematorium “de Slangenburg” te Doetinchem om Joop de laatste eer te bewijzen, iets waarop hij volledig recht had, gezien alle inbreng die hij met regelmaat deed voor onze club.

We danken Joop voor alles wat hij voor onze club betekent heeft.

Joop was van alle markten thuis. Bij gebrek aan kopij voor ons Magazine, even een belletje naar Joop en een paar dagen later staat er een interessant verhaal op de mail, compleet met de bijbehorende foto’s. Met regelmaat maakte Joop het verslag van een bezoek aan de Veteranendag den Haag of de Bevrijdingsdag in Wageningen. Hij had grote inbreng in het organiseren van onze succesvolle reis naar Normandië in juni 2010. Ook de verscheidene georganiseerde dagtochten kwamen uit zijn gedachten. Ondanks dat Joop zwaar ziek was, had hij alle belangstelling voor ons doen en laten en was hij nog steeds voor ons bezig. Hij was nog bezig met de lay out van een smoelenboek, in de burgerij noemt men dat gezichtenbundel. Tijdens het voorlaatste bezoek bij hem thuis, staat hij plotseling op vanuit zijn stoel, loopt naar achteren en grist wat van de koelkastdeur en laat ons apetrots een A4-formaat magneetsticker zien. “Hoe vind je dit?” Wij vinden het prachtig. Hij blijkt een exemplaar van de KHIRI TRAVEL GROUP, het bedrijf in Bangkok van Willem, de zoon van Joop en Pauline.

Ondanks dat Joop zwaar in de problemen zit, heeft hij alweer een plannetje klaar.

“Dat zou ook iets voor onze groep kunnen zijn. En ik regel wel dat het in orde komt. En ik hoop dat ik het nog te zien krijg dat ik jullie met die emblemen op de auto’s zie rond rijden”.

Het heeft niet zo mogen zijn. Maar wel heeft Joop het gered dat hij de bewuste stickers op zijn auto tijdens zijn laatste tocht kon laten zien aan zijn dierbaren en zijn maten.

We zullen je missen. Je maten zullen je blijven herinneren als een solide en fijne collega.

De Achterhoekse oud mariniers wensen Pauline, de kinderen en de kleinkinderen veel sterkte in de komende moeilijke tijd. Pauline, onze groep laat je niet in de steek.

Joop werd aan de grens van het terrein Crematorium “Slangenburg” opgewacht door een erewacht, die hem begeleidde naar het crematorium, waar een erecouloir klaar stond van zo’n twintig oud mariniers.

Na een indrukwekkende plechtigheid werd deze afgesloten middels een laatste groet van de hoornblazer.

En Joop kennende, betekende het tevens een laatste groet van hém aan zijn echtgenote, Pauline, zijn kinderen en kleinkinderen en aan alle daar aanwezigen.

Dat hij ruste in vrede.

Klik op deze foto voor alle foto's
De foto's zijn tijdelijk te downloaden